22 dania powinni zdegustować wszyscy ci, którzy chcą spróbować każdej z festiwalowych potraw przygotowanych na "IV Uniejowski Festiwal Samków". Zorganizowana w dniach 22-23 kwietnia akcja degustacyjna "Smakowite spacery po Uniejowie" to już 3 edycja tej ciekawej inicjatywy.
Do wyboru jest łącznie 15 dań głównych, których motywem przewodnim są ryby słodkowodne oraz 7 wiosennych deserów przygotowanych z owocami i warzywami. Serwowane potrawy festiwalowe są w porcjach degustacyjnych (100-120 g) w cenie od 5-6 zł.
W tym roku na restauracyjnym szlaku można spotkać znanego kucharza, urodzonego na Dominikanie, od wielu lat mieszkającego w Polsce – Carlosa Gonzáleza Tejerę. Gość Festiwalu, ekspert kulinarny będzie przewodniczącym Jury, które podda ocenie wszystkie propozycje restauracji i przyzna własną „Lilię Smakosza”. Wśród jury są również Karolina Smętkiewicz z Urzędu Miasta w Uniejowie oraz Tomasz Wójcik - radny miejski.
Udział w akcji to znakomita szansa spróbowania wielu potraw w 16 różnych lokalach, zagłosowania na najlepsze potrawy ale również wygrania atrakcyjnych nagród. Degustacje potrwają do niedzieli do godziny 18.00
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz