Zamknij

Japońska kolacja w lesie pod Uniejowem? Przystanek Czekaj zaprasza na popup'owe wydarzenie

15:34, 17.05.2024 Aktualizacja: 09:33, 18.05.2024

Posmakuj Japonii w środku lasu!

Przystanek Czekaj zaprasza na kolejną edycję Kolacji w Lesie tuż pod Uniejowem we wsi Czekaj. Leśna kolacja powstała z myślą o wszystkich foodies'ach, którzy pragną czegoś więcej niż wyjście do restauracji, którzy kochają naturę, las i niecodzienne połączenia na talerzu. 25go maja odbędzie się wydarzenie, podczas którego Paweł Niewiadomski, szef kuchni i właściciel restauracji Zielony Chrzan w Łodzi zaserwuje japońskie dania. 

Po... Czekaj

Obiekt stworzony jest w duchu slow life'u przez miłośników jedzenia. Drewniany domek otoczony lasem, staw i wszech otaczająca przyroda zachęca gości do odwiedzania tego miejsca również pod kątem wszelakich warsztatów związanych z rozwojem osobistym. Trend "al fresco dining" był inspiracją do zorganizowania kolacji. 

Kto stoi za wydarzeniem?

Zielony Chrzan powstał ponad 15 lat temu z pasji do nieodłącznego elementu życia, jakim jest dobre jedzenie. Jedzenie pełne smaku, zaskakujące i co równie istotne piękne. Wszystkie te elementy łączy kuchnia japońska. Warto wspomnieć, że Sushi Zielony Chrzan jest zwycięzcą licznych kulinarnych konkursów, a sam szef Paweł Niewiadomski prowadzi warsztaty kulinarne z kuchni japońskiej na terenie całej Polski, jest również trenerem w szkole kulinarnej Ashanti.  Za serwis odpowiedzą właściciele Przystanku Czekaj - Kasia oraz Igor

Co do jedzenia, co do picia?

Starter

Gotowane strączki fasolki sojowej podane z solą morską Maldon

Pierwsze danie

Ramen shio: klarowany wywar drobiowy (kura zagrodowa, kaczka, perliczka), tare shio na bazie 3 rodzajów soli morskiej, pierś kaczki sous vide, pierożki won ton z wieprzowiną i krewetkami, marynowane grzybki shimeji, grillowane szparagi, jajko ajitsuke, mizuna

Drugie danie

Sushi set:Futomaki – marynowana macka ośmiornicy, łosoś, majonez truflowy 6 szt.Uramaki – krewetka w panko, ogórek, tatar z tuńczyka 4 szt.Hosomaki – kanpyo tempura 3 szt.Nigiri –lekko opiekane podbrzusze z łososia, kawior

Deser

Mini tarta, mus z białej czekolady i mango, żelka yuzu, świeże owoce, matcha, liofilizowana wiśnia

Do wyjątkowego menu został przygotowany pairing win.

Zarezerwuj doświadzenie

To nie koniec niespodzianek. Czekajowski las na czas kolacji, zamieni się w krainę rodem z kraju kwitnącej wiśni. Zamiast krzeseł i sztućców oraz zwykłego stołu czekać na gości będzie aranżacja w stylu japońskim. Co czeka gości?

Kolacja w lesie

Starter + 3 daniowe doświadczenie

Pairing win

 

Ilość miejsc ograniczona

Wydarzenie odbędzie się 25 maja 2025 (Sobota) godz. 18:30

Więcej informacji na: https://przystanekczekaj.pl/kolacja-w-lesie-maj-2024/

 


To kolejna już edycja Kolacji w Lesie w Przystanku Czekaj pod Uniejowem:

[BANER]0[/BANER]

[ZT]11498[/ZT]

(materiał partnera)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
0%