Posmakuj Japonii w środku lasu!
Przystanek Czekaj zaprasza na kolejną edycję Kolacji w Lesie tuż pod Uniejowem we wsi Czekaj. Leśna kolacja powstała z myślą o wszystkich foodies'ach, którzy pragną czegoś więcej niż wyjście do restauracji, którzy kochają naturę, las i niecodzienne połączenia na talerzu. 25go maja odbędzie się wydarzenie, podczas którego Paweł Niewiadomski, szef kuchni i właściciel restauracji Zielony Chrzan w Łodzi zaserwuje japońskie dania.
Po... Czekaj
Obiekt stworzony jest w duchu slow life'u przez miłośników jedzenia. Drewniany domek otoczony lasem, staw i wszech otaczająca przyroda zachęca gości do odwiedzania tego miejsca również pod kątem wszelakich warsztatów związanych z rozwojem osobistym. Trend "al fresco dining" był inspiracją do zorganizowania kolacji.
Kto stoi za wydarzeniem?
Zielony Chrzan powstał ponad 15 lat temu z pasji do nieodłącznego elementu życia, jakim jest dobre jedzenie. Jedzenie pełne smaku, zaskakujące i co równie istotne piękne. Wszystkie te elementy łączy kuchnia japońska. Warto wspomnieć, że Sushi Zielony Chrzan jest zwycięzcą licznych kulinarnych konkursów, a sam szef Paweł Niewiadomski prowadzi warsztaty kulinarne z kuchni japońskiej na terenie całej Polski, jest również trenerem w szkole kulinarnej Ashanti. Za serwis odpowiedzą właściciele Przystanku Czekaj - Kasia oraz Igor
Co do jedzenia, co do picia?
Starter
Gotowane strączki fasolki sojowej podane z solą morską Maldon
Pierwsze danie
Ramen shio: klarowany wywar drobiowy (kura zagrodowa, kaczka, perliczka), tare shio na bazie 3 rodzajów soli morskiej, pierś kaczki sous vide, pierożki won ton z wieprzowiną i krewetkami, marynowane grzybki shimeji, grillowane szparagi, jajko ajitsuke, mizuna
Drugie danie
Sushi set:Futomaki – marynowana macka ośmiornicy, łosoś, majonez truflowy 6 szt.Uramaki – krewetka w panko, ogórek, tatar z tuńczyka 4 szt.Hosomaki – kanpyo tempura 3 szt.Nigiri –lekko opiekane podbrzusze z łososia, kawior
Deser
Mini tarta, mus z białej czekolady i mango, żelka yuzu, świeże owoce, matcha, liofilizowana wiśnia
Do wyjątkowego menu został przygotowany pairing win.
Zarezerwuj doświadzenie
To nie koniec niespodzianek. Czekajowski las na czas kolacji, zamieni się w krainę rodem z kraju kwitnącej wiśni. Zamiast krzeseł i sztućców oraz zwykłego stołu czekać na gości będzie aranżacja w stylu japońskim. Co czeka gości?
Kolacja w lesie
Starter + 3 daniowe doświadczenie
Pairing win
Ilość miejsc ograniczona
Wydarzenie odbędzie się 25 maja 2025 (Sobota) godz. 18:30
Więcej informacji na: https://przystanekczekaj.pl/kolacja-w-lesie-maj-2024/
To kolejna już edycja Kolacji w Lesie w Przystanku Czekaj pod Uniejowem:
[BANER]0[/BANER]
[ZT]11498[/ZT]