Właściciele obiektu „Przystanek Czekaj” pod Uniejowem, Kasia i Igor chcą wykorzystać sezon letni i ugościć, w leśnych progach, jak najwięcej foodiesów! Tym razem połączą swoje siły z zakochanym w kuchni azjatyckiej Bartoszem Sneczem Dębskim. Niesamowita kuchnia w niezwykłym miejscu już 3 sierpnia.
Przystanek Czekaj zaprasza na kolejną kolację w lesie
„Sneczu” jest freelancerem z bardzo fajnym podejściem do kulinariów. Tworzy dania stosunkowo proste, trochę street foodowe, ale jednocześnie bardzo oryginalne i bazujące na najmodniejszych trendach w światowej gastronomii. Jest trenerem kulinarnym, który podczas warsztatów kulinarnych stawia na proste, szybkie i sprytne receptury, które dają uczestnikom maksymalną frajdę podczas gotowania - mówi Kasia Jankowska z ,,Przystanku Czekaj".
Bartosz jest również konsultantem gastronomicznym, który tworzył ciekawe miejsca w całym kraju ( m.in. WSHOKU, Pizza Boyz, Kolektyw i Pho Shop). Prowadzi swój projekt street foodowy SPOKO SZAMA.
,,Przystanek Czekaj'' kocha Azję i tym razem będzie ona serwowana w nieoczywistych połączeniach. Do 11.08 trwa Fine Dining Week ( ogólnopolski festiwal kulinarny ) Festiwal Sztuki Restauracyjnej, a to znaczy, że Kasia i Igor ponownie będą organizować doświadczenie specjalne, które składać się będzie z 3 dań + małej niespodzianki od szefa kuchni Amuse bouche.
Rok temu „Przystanek Czekaj” zdobył nagrodę za najlepsze doświadczenie specjalne w Łodzi. Jeśli chcecie przeżyć niesamowitą kulinarną podróż do Azji, w środku lasu, przy akompaniamencie ptaków i innych leśnych stworzeń zarezerwujcie swoje miejsce przy stole.
Uwaga: podróż do „Azji” ma ograniczoną liczbę miejsc siedzących. Kto pierwszy ten lepszy! Wydarzenie już 3 sierpnia 2024 (Sobota) o godz. 18:15 w Czekaju. Rezerwacje na stronie internetowej: https://przystanekczekaj.pl/kolacia-w-lesie-azja/
Również tym razem dostępne będzie menu mięsne i wegetariańskie. Co serwowane będzie podczas azjatyckiej uczty?
Wersja mięsna
Przystawka: Ramen chłodnik z awokado, wasabi z tuńczykiem i arbuzem
Danie główne: Risotto z bobem, kurkami i tatarem wołowym
Deser: Mus z białej czekolady z matchą, brzoskwiniami i chili
Koktajl: Koktajl festiwalowy na bazie Ginu Roku lub koktail bezalkoholowy.
Wersja wegetariańska
Przystawka: Ramen chłodnik z awokado, wasabi z tuńczykiem i arbuzem
Danie główne: Risotto z bobem, kurkami i tatarem z pomidorów
Deser: Mus z białej czekolady z matchą, brzoskwiniami i chili
Koktajl: Koktajl festiwalowy na bazie Ginu Roku lub koktail bezalkoholowy.
,,Przystanek Czekaj'' to miejsce, gdzie odbywają się cyklicznie kolacje tematyczne. Organizowane są tutaj także kameralne przyjęcia weselne i śluby, a także warsztaty i spotkania.
[ZT]12390[/ZT]