Zamknij

Podróż do Azji. „Przystanek Czekaj” pod Uniejowem kolejny już raz zaprasza na leśną kolację! Co tym razem w menu?

08:57, 23.07.2024 Aktualizacja: 16:05, 24.07.2024

Właściciele obiektu „Przystanek Czekaj” pod Uniejowem, Kasia i Igor chcą wykorzystać sezon letni i ugościć, w leśnych progach, jak najwięcej foodiesów! Tym razem połączą swoje siły z zakochanym w kuchni azjatyckiej Bartoszem Sneczem Dębskim. Niesamowita kuchnia w niezwykłym miejscu już 3 sierpnia.

Przystanek Czekaj zaprasza na kolejną kolację w lesie

„Sneczu” jest freelancerem z bardzo fajnym podejściem do kulinariów. Tworzy dania stosunkowo proste, trochę street foodowe, ale jednocześnie bardzo oryginalne i bazujące na najmodniejszych trendach w światowej gastronomii. Jest trenerem kulinarnym, który podczas warsztatów kulinarnych stawia na proste, szybkie i sprytne receptury, które dają uczestnikom maksymalną frajdę podczas gotowania - mówi Kasia Jankowska z ,,Przystanku Czekaj".

Bartosz jest również konsultantem gastronomicznym, który tworzył ciekawe miejsca w całym kraju ( m.in. WSHOKU, Pizza Boyz, Kolektyw i Pho Shop). Prowadzi swój projekt street foodowy SPOKO SZAMA.


,,Przystanek Czekaj'' kocha Azję i tym razem będzie ona serwowana w nieoczywistych połączeniach. Do 11.08 trwa Fine Dining Week ( ogólnopolski festiwal kulinarny ) Festiwal Sztuki Restauracyjnej, a to znaczy, że Kasia i Igor ponownie będą organizować doświadczenie specjalne, które składać się będzie z 3 dań + małej niespodzianki od szefa kuchni Amuse bouche.

Rok temu „Przystanek Czekaj” zdobył nagrodę za najlepsze doświadczenie specjalne w Łodzi. Jeśli chcecie przeżyć niesamowitą kulinarną podróż do Azji, w środku lasu, przy akompaniamencie ptaków i innych leśnych stworzeń zarezerwujcie swoje miejsce przy stole.

Uwaga: podróż do „Azji” ma ograniczoną liczbę miejsc siedzących. Kto pierwszy ten lepszy! Wydarzenie już 3 sierpnia 2024 (Sobota) o godz. 18:15 w Czekaju. Rezerwacje na stronie internetowej: https://przystanekczekaj.pl/kolacia-w-lesie-azja/

Również tym razem dostępne będzie menu mięsne i wegetariańskie. Co serwowane będzie podczas azjatyckiej uczty?

 

Wersja mięsna

Przystawka: Ramen chłodnik z awokado, wasabi z tuńczykiem i arbuzem

Danie główne: Risotto z bobem, kurkami i tatarem wołowym

Deser: Mus z białej czekolady z matchą, brzoskwiniami i chili

Koktajl: Koktajl festiwalowy na bazie Ginu Roku lub koktail bezalkoholowy.

 

Wersja wegetariańska

Przystawka: Ramen chłodnik z awokado, wasabi z tuńczykiem i arbuzem

Danie główne: Risotto z bobem, kurkami i tatarem z pomidorów

Deser: Mus z białej czekolady z matchą, brzoskwiniami i chili

Koktajl: Koktajl festiwalowy na bazie Ginu Roku lub koktail bezalkoholowy.

,,Przystanek Czekaj'' to miejsce, gdzie odbywają się cyklicznie kolacje tematyczne. Organizowane są tutaj także kameralne przyjęcia weselne i śluby, a także warsztaty i spotkania.
 

[ZT]12390[/ZT]

 

(materiał partnera)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
0%