Zamknij

Aqua Restaurant - autorska restauracja w sercu Term Uniejów

14:52, 15.10.2019 artykuł sponsorowany Aktualizacja: 07:04, 22.10.2019

Eleganckie wnętrze, a w karcie między innymi: Kremowy Pasztet z Lokalnej Gęsiny,Tatar z Polskiej Wołowiny Dojrzewającej, Jajko Truflowe, Cappucino z Leśnych Grzybów, Perliczka Prowansalska czy Sandacz z Mazur. A na deser Leśna Ostrężyna. Poznajcie Aqua Restaurant – nowo otwarty lokal w kompleksie hotelowym Aparthotel „Termy Uniejów”.


ZOBACZ menu.

[ZT]2299[/ZT]

Aqua Restaurant to autorski gastronomiczny projekt w bezpośrednim sąsiedztwie uniejowskich term. Restauracja obliczona na 250 gości jest częścią czterogwiazdkowego Aparthotelu "Termy Uniejów".


,,Stworzyliśmy unikatowy projekt, skupiający tradycję regionu oraz najlepsze polskie i lokalne produkty, prezentowane w autorskiej aranżacji. Odkryją Państwo na nowo polską i międzynarodową kuchnię w najczystszej formie''- mówi szef kuchni Jan Nawrocki.

 

Dla prawdziwych pasjonatów sztuki kulinarnej restauracja proponuje „Chef’s Table”, stolik znajdujący się bezpośrednio w sercu kuchni. Każdy, kto zechce skorzystać z tej opcji, skosztuje menu degustacyjnego, będącego wizytówką Szefa Kuchni.

 

,,Zachęcamy też do skosztowania elementów z najlepszej polskiej dojrzewającej wołowiny. Tym co nas wyróżnia, jest metodyka sezonowania na sucho przez kilkadziesiąt dni, która zapewnia naturalną głębię smaku oraz najlepsze produkty'' - zachwala Nawrocki.

Restauracja pragnie zabrać swoich Gości w kulinarną podróż do pobliskich lasów i jezior, lokalnych mleczarni, hodowli bydła oraz na pobliskie łąki. „Tradycja Regionu” ma na celu skrócenie „łańcucha” dostaw, zwiększenie świadomości jaka jest różnica pomiędzy produktem lokalnym a przemysłowym, jak również zwiększenie wiedzy w zakresie samego surowca. Restauracja zaprasza także do skosztowania własnych wyrobów, które można nabyć w restauracji pod hasłem „AQUA Take Away”.

Szef Kuchni to pasjonat gotowania.

Karierę zawodową rozpoczął w Hotelu Remes Sport’s & Spa w Opalenicy. Zdobywał doświadczenie w prestiżowych poznańskich lokalach- Hugo Restaurant i Hotel Bazar Poznański, gdzie poznał warsztat pracy najlepszych szefów kuchni. Kolejnym przystankiem w zawodowej karierze był Pałac Ciekocinko Hotel Resort & Wellness. Pod okiem szefa Pawła Dołżonka pełnił funkcję zastępcy szefa kuchni. Gotował podczas Pierwszej Pomorskiej Kolacji Szefów Kuchni, zorganizowanej dzięki inicjatywie Szefa Philippe Abrahama.

Zdobyte doświadczenie pozwoliło mu zostać samodzielnym Chef de Cuisine. Objął funkcję szefa kuchni w poznańskiej restauracji SPOT. to Eat. W trakcie pracy w Wielkopolsce, wielokrotnie brał udział w wydarzeniach gastronomicznych związanych z miastem, takich jak kolacje magazynu Food&Friend’s, druga odsłona Kina Kulinarnego Transatlantyk Festival, catering dla sekcji VIP podczas koncertu Alicii Key’s w Poznaniu, a także imprezy w charakterze „private dinning”. Pragnąc dalej doskonalić się w zawodzie, przyjął propozycję wyjazdu do Krakowa, gdzie objął stanowisko szefa kuchni dużego hotelu ze 137 apartamentami- Aparthotel Lwowska 1. To tutaj, po raz pierwszy, samodzielnie i od podstaw, miał okazję zorganizować wyposażenie całego działu gastronomii, skomponować procedury i przygotować część kalkulacyjną projektu.
Kolejnym etapem jego kariery był kilkumiesięczny kontrakt dla największej spółki restauracyjnej w kraju- Main Square Hospitality Group. Celem była restrukturyzacja restauracji Kogel-Mogel, odznaczonej przez przewodnik Michelin dwoma kompletami sztućców i plakietką. W tym czasie zwyciężył także w kategorii debiut podczas festiwalu Fine Dining Week. Miał przyjemność przygotować osobiście, pierwszą w historii Polski, uroczystą kolację wręczenia plakiet przewodnika „Michelin Main Cities of Europe”, która odbyła się w restauracji. Serwował autorskie menu. W tamtym okresie gotował też kilkukrotnie dla Prezydenta Polskiej i Światowej Akademii Gastronomicznej.
Ostatnim przystankiem przed Uniejowem było stanowisko szefa kuchni w restauracji Miodova Restaurant, znajdującej się na krakowskim Kazimierzu. Lokal może się pochwalić uznaniem przewodników „Michelin” i „Gault & Millau”. Uważa, że bycie szefem kuchni to nie praca, a styl życia. Uwielbia tradycyjne francuskie potrawy, a także kuchnię w odsłonie modern classic.

Mieszcząca 250 osób przestrzeń jadalna dostosowana została do potrzeb gości. Poza ofertą standardową, w restauracji organizowane są eventy okolicznościowe, takie jak wesela, chrzciny, bankiety itd. W menu znajdą się potrawy skomponowane ze składników najwyższej jakości oraz świeżych produktów regionalnych.

Materiał promocyjny

 

(artykuł sponsorowany)
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
0%