Wczoraj nagrody odebrali laureaci pierwszych miejsc w kategoriach najsmaczniejsze danie główne oraz deser w ocenie komisji oraz ocenie gości tegorocznego festiwalu. Ósma edycja Uniejowskiego Festiwalu Smaków odbywała się 11-12 sierpnia w Uniejowie. Głównymi bohaterami festiwalu były dwa produkty - cukinia, która dominowała w daniach głównych oraz gruszka, która była głównym składnikiem deserów.
,,Jestem zakochana w klimacie waszej miejscowości. Wysoki poziom restauracji pokazał, że cukinia i gruszka to tak niebanalne produkty, z których można przygotować niesamowicie smaczne, barwne i kreatywne dania'' - mówiła jurorka Aleksandra Juszkiewicz.
W jury tegorocznego festiwalu zasiadła Aleksandra Juszkiewicz, zwyciężczyni 9.edycji programu Masterchef Polska oraz Karolina Smętkiewcz - pomysłodawczyni festiwalu, Agnieszka Olczyk - UM w Uniejowie, Mirosław Madajski - zastępca burmistrza Uniejowa i Tomasz Wójcik - przewodniczący Rady Miejskiej w Uniejowie.
[ZT]4375[/ZT]
Nagrody za I miejsca wręczył podczas sesji Rady Miejskiej w Uniejowie burmistrz Józef Kaczmarek oraz Tomasz Wójcik - przewodniczący rady miejskiej.
Nagrody odebrali:
VARTO Restaurant, Hotel Termalny za danie: „Halibut w kwiecie lata”. Lilia Smakosza za najsmaczniejsze danie główne w ocenie komisji.
AQUA Restaurant, ApartHotel za danie: „Asiette z cukinii z polędwiczką wieprzową” Lilia Smakosza za najsmaczniejsze danie główne w ocenie gości.
MikSer Street Food i Lodziarnia Ochłoda za deser: „Croissant z lodami gruszkowymi” Lilie Smakosza za najsmaczniejszy deser w ocenie komisji i gości.
Zobacz wszystkie nagrodzone lokale i dania podczas VIII Uniejowskiego Festiwalu Smaków. Kto otrzyma „Lilię Smakosza” 2021:
[ZT]4417[/ZT]
[FOTORELACJA]1234[/FOTORELACJA]