Zamknij

Kto wywalczył „Lilię Smakosza” w IX Uniejowskim Festiwalu Smaków? Mamy wyniki!

08:35, 13.09.2022 Aktualizacja: 14:24, 13.09.2022

Za nami dziewiąta edycja Uniejowskiego Festiwalu Smaków. Tym razem w wydarzeniu uczestniczyło 10 obiektów restauracyjnych. Każdy z nich starał się przekonać Gości Festiwalu oraz członków Komisji o tym, że to właśnie jego kulinarne pomysły zasługują na „Lilię Smakosza”. Wśród wspomnianych pomysłów znalazło się 10 dań głównych oraz 7 deserów. Motywem przewodnim tegorocznej edycji konkursu były: papryka i czarny bez.

Które potrawy okazały się najsmaczniejsze?

W ocenie Komisji konkursowej w kategorii DANIE GŁÓWNE nagrodzone zostały następujące restauracje:

I miejsce – Pizzeria Pico Bello za danie: „Trzy światy z tą papryką” – 23 pkt.

Trzy światy z tą papryką

II miejsce – Pałac Uniejów za danie: „Papryczki z kaszotto z pęczaka podane na pesto z pieczonej papryki” – 20 pkt

Papryczki z kaszotto z pęczaka podane na pesto z pieczonej papryki

III miejsce – Restauracja VARTO, Hotel Termalny za danie: „Czardasz na swoim” – 10 pkt

Czardasz na swoim

 

W ocenie Komisji konkursowej w kategorii DESER nagrodzone zostały następujące restauracje:

I miejsce – Pałac Uniejów za deser: „Ekler z musem z czarnego bzu” – 22 pkt.

Ekler z musem z czarnego bzu

II miejsce – Zagroda Młynarska za deser: „Sernik z koziego sera” – 21 pkt.

Sernik z koziego sera

III miejsce – Restauracja VARTO za deser: „Beza na kopie” – 11 pkt.

Beza na kopie

 

W ocenie Gości w kategorii DANIE GŁÓWNE nagrodzone zostały następujące restauracje:

I miejsce – Pałac Uniejów za danie: „Papryczki z kaszotto z pęczaka podane na pesto z pieczonej papryki” – 80 głosów

Papryczki z kaszotto z pęczaka podane na pesto z pieczonej papryki

II miejsce – Pizzeria Pico Bello za danie: „Trzy światy z tą papryką” – 42 głosy

Trzy światy z tą papryką

III miejsce – Zagroda Młynarska za danie: „Risotto z puree z pieczonej papryki, chorizo i parmezanem” – 40 głosów

Risotto z puree z pieczonej papryki, chorizo i parmezanem

W ocenie Gości w kategorii DESER nagrodzone zostały następujące restauracje:

I miejsce – Pałac Uniejów za deser: „Ekler z musem z czarnego bzu” – 73 głosy

Ekler z musem z czarnego bzu

II miejsce – Pizzeria Pico Bello za deser: „Kuzynka Białej Damy” – 51 głosów

Kuzynka Białej Damy

III miejsce – Zagroda Młynarska za deser: „Sernik z koziego sera” – 50 głosów

Sernik z koziego sera

(materiał partnera)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
0%