Zamknij

PrzyStań u MikSera. Co zjemy w tym sezonie w smażalni ryb w Uniejowie?

. + 08:41, 06.06.2023 Aktualizacja: 08:47, 05.07.2023
W centralnym miejscu nowych bulwarów nad Wartą w Uniejowie, przy fontannach i placu zabaw działa jedyna w uzdrowisku smażalnia ryb -  PrzyStań u MikSera. To wyjątkowe miejsce z leżakami, piaskiem i doskonałymi daniami z ryb, ale nie tylko. Co czeka na smakoszy w tym sezonie? W centralnym miejscu nowych bulwarów nad Wartą w Uniejowie, przy fontannach i placu zabaw działa jedyna w uzdrowisku smażalnia ryb -  PrzyStań u MikSera. To wyjątkowe miejsce z leżakami, piaskiem i doskonałymi daniami z ryb, ale nie tylko. Co czeka na smakoszy w tym sezonie?

W centralnym miejscu bulwarów nad Wartą w Uniejowie, przy fontannach i placu zabaw działa jedyna w uzdrowisku smażalnia ryb -  PrzyStań u MikSera. To wyjątkowe miejsce z leżakami, piaskiem i doskonałymi daniami z ryb, ale nie tylko. Co czeka na smakoszy w tym sezonie?

PrzyStań u MikSera. Co zjemy w tym sezonie w smażalni ryb w Uniejowie?

PrzyStań u MikSera rozpoczęła w tym roku sezon już w kwietniu i to z sukcesami. Klienci oprócz potraw z menu mieli okazję spróbować dań, które przygotowano specjalnie na X Uniejowski Festiwal Smaków. Co ważne, dania przygotowywane przez szefa kuchni - Mateusza Mika znalazły uznanie wśród jury oraz gości festiwalowych, odwiedzających przystań. Dwie nagrody Lilie Smakosza za pierwsze miejsce za deser: „Figa z makiem” PrzyStań u MikSera odebrała w maju br.  Kolejną nagrodą było III miejsce od gości za ,,stek z kałamarnicy''.


 

Co czeka w Przystani u MikSera w tym sezonie?

W tym roku smażalnia ryb w Uniejowie zaprasza przede wszystkim na pyszne ryby, ale również owoce morza. W ofercie znajdziemy m.in. mirunę, szczupaka, dorsza, halibuta, sandacza i po raz pierwszy także miętusa.

Oprócz ryb smażonych, w Przystani można kupić także ryby wędzone na miejscu, w tym osławionego już w tamtym roku, pysznego pstrąga.

,,Poszerzyliśmy w tym roku naszą ofertę również o półmisek owoców morza, panierowanych i smażonych w oliwie. Nowością w tym roku jest również mocniejszy alkohol, więc oprócz piwa z nalewaka, czy naszego piwa robionego w zaprzyjaźnionym browarze można przyjść na drinka i przy pięknym zachodzie slońca posiedzieć i nacieszyć się nadwarciańską atmosferą'' - mówi Mateusz Mik z Przystani u MikSera.

Jak mówi właściciel lokalu, nie zabraknie również uwielbianych przez klientów zupy rybnej, MikSerowego burgera i innych weekendowych propozycji. 

[ZT]7738[/ZT]

 

(Artykuł sponsorowany)
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
0%